Obavite siguran tehnički pregled u ORYX Stanici za tehnički pregled

Sukladno Odluci o ograničenju rada i mjerama ponašanja Stožera civilne zaštite, ORYX Stanica za tehničkipregled donosi izvanredno radno vrijeme poslovnice u Velikoj Gorici. Naš prioritet su sigurnost i zdravlje naših zaposlenika, osoblja i klijenata, te vas shodno tome molimo za diskreciju i održavanje udaljenosti od najmanje 2 metra od drugih klijenata u zatvorenim i 1 m na otvorenim prostorima. U poslovnicama se nalaze dezinfekcijska sredstva ukoliko će vam biti potrebna.

Radno vrijeme stanice za tehnički pregled od 01.04.2020. je:

Ponedjeljak – petak: 08:00 – 17:00 sati

Subota: 07:00 – 14:00 sati

Hvala na razumijevanju. Ostanite nam zdravi, optimistični i odgovorni.

ORYX Stanica za tehnički pregled

PITANJA KORISNIKA

Kako se moram ponašati ako dolazim u Stanicu za tehnički pregled?

• Slijedite upute nadzornika i referenata, te upute u samoj Stanici
  • Prilikom ulaska u Stanicu dezinficirajte ruke i ulazite jedan po jedan. U objekt STP istovremeno ulazi samo onoliko stranaka koliko ima slobodnih referenata koji ih mogu primiti
  • Održavanje distance s drugim klijentima i referentima je obavezno
  • Zadržite se u objektu STP samo onoliko koliko je potrebno za predaju i preuzimanje dokumentacije, a za čekanje na predaju ili preuzimanje dokumentacije pričekajte vani ili u svojim vozilima

Kako da osobe rizične skupine obave tehnički pregled?

• Za produženje važenja prometne dozvole vozila nije nužno da u Stanicu za tehnički pregled pristupi isključivo vlasnik
  • Tehnički pregled i produženje važenja prometne dozvole vozila može obaviti bilo koja osoba uz predočenje osobne iskaznice vlasnika vozila
  • Poslove tehničkog pregleda i produženja važenja prometne dozvole vozila povjerite osobi od povjerenja tko ne spada u tu skupinu

O čemu kod tehničkog pregleda trebam posebno voditi računa?

• stranke upućujemo da spuste sve prozore kako bi se unutrašnjost vozila prozračila
  • kod pregleda unutrašnjosti automobila obavezno je pranje i dezinficiranje ruku prije ulaska u vozilo, te ponovno nakon izlaska iz vozila
  • alternativno se koriste jednokratne lateks rukavice koje se mijenjaju poslije svakog pregleda unutrašnjosti automobila

Hoće li biti obustavljanja rada stanica za tehnički pregled vozila?

• Trenutno ne postoji naputak nadležnih tijela o obustavljanju tehničkih pregleda i registracije vozila
  • ORYX Stanica za tehnički pregled poduzima sve mjere predostrožnosti i dezinfekcije u novonastalim okolnostima, koje su usklađene sa preporukama nadležnih institucija
  • U poslovnicama se nalaze dezinfekcijska sredstva, a mi ćemo vas pravodobno obavijestiti ukoliko dođe do promjene rada

Što će se desiti ako se usvoje restriktivnije mjere (potpuna karantena, zadržavanje vozila izvan RH i sl.) i vlasnik vozila ne uspije produžiti prometnu dozvolu?

U vezi s ovim, prenosimo odgovor Uprave policije od dana 19.03.2020.:
„Poštovani,
prema važećim propisima u Republici Hrvatskoj mogu se registrirati samo ona motorna i priključna vozila za koja se na tehničkom pregledu utvrdi da su ispravna, a produženje važenja prometne dozvole obavljaju stanice za tehnički pregled vozila, koje će produžiti važenje prometne dozvole ako je vozilo tehnički ispravno (odnosno ako ima sve propisane i ispravne uređaje i opremu koji odgovaraju propisanim tehničkim uvjetima) i ako su plaćene propisane obveze i priložena prometna dozvola i dokaz o identitetu, a za vozila pravnih osoba i ovlaštenje za produženje važenja prometne dozvole.

Slijedom navedenog, motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cestama u Republici Hrvatskoj ako su registrirana i ako imaju važeću prometnu dozvolu.

Obavještavamo Vas da sve stanice za tehnički pregled vozila u RH trenutačno i dalje obavljaju poslove tehničkih pregleda i registracije vozila.

Posebno ističemo da sve poslove tehničkog pregleda i produljenja valjanosti prometne dozvole vozila, osim vlasnika vozila, može obaviti bilo koja druga osoba uz predočenje osobne iskaznice vlasnika vozila.

No, svjesni smo činjenice da se zbog sprječavanja globalne pandemije širenja korona virusa COVID-19 mogu dogoditi nepredviđene situacije koje se odnose na proces registracije vozila i produženje valjanosti prometne dozvole.

S tim u vezi, za situacije u kojima su vozila zatečena izvan granica Republike Hrvatske i kojima ističe valjanost prometne dozvole, a za čije vozače postoji opravdani razlog zbog kojeg nisu mogli na vrijeme obaviti tehnički pregled i produljenje valjanosti prometne dozvole (dokaz o obaveznoj karanteni i sl.), svaku situaciju ćemo zasebno razmotriti.

Na koji način će postupati druge države savjetujemo vozače da se informiraju u državi u kojoj su se zatekli u karanteni i kroz koju planiraju svoje putovanje.“

Sva najnovija saznanja u vezi koronavirusa redovito će se objavljivati na web stranicama www.koronavirus.hr, www.hzjz.hr te na društvenim stranicama Zubak Grupe d.o.o.

Hvala na razumijevanju. Ostanite nam zdravi, optimistični i odgovorni.

ORYX Stanica za tehnički pregled

Zubak Grupa d.o.o.