O nama

Naša je stanica za tehnički pregled počela s radom 11. lipnja 1983.

Danas djeluje pod nazivom ORYX Stanica za tehnički pregled te je dio Zubak Grupe, vodeće domaće grupacije u prodaji i održavanju motornih vozila, okrunjene s više od 40 godina iskustva na tržištu.

Koja je funkcija stanica za tehnički pregled?

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tehnički pregledi vozila obavljaju se na svim vozilima na motorni pogon i priključnim vozilima, osim radnih strojeva, a u svrhu provjere tehničke ispravnosti istih. Na tehničkom pregledu vozila utvrđuje se ima li vozilo propisane uređaje i opremu, jesu li isti ispravni i udovoljavaju li propisanim uvjetima za sudjelovanje u prometu na cesti.

Postoje tri vrste tehničkih pregleda

  • redovni
  • preventivni
  • izvanredni tehnički pregled

U sklopu naše stanice za tehnički pregled možete obaviti sve poslove oko registracije novog vozila ili produženja valjanosti prometne dozvole za rabljena vozila, redovne, preventivne i izvanredne tehničke preglede, pregled plinske instalacije za redovni tehnički pregled te mjerenje brzine mopeda sa automatskim mjenjačem.

U sklopu produženja valjanosti prometne dozvole za teretna vozila i autobuse, radimo i periodične tehničke preglede kočnica kao i umjeravanje tahografa.

Na odjelu registracije vozila, osim registracije novog vozila i produljenja valjanosti prometne dozvole, vršimo prijepise vlasništva na vozilima, izdajemo naljepnice za znakom pristupačnosti (isključivo na osnovu pravomoćnog rješenja).

Odjel homologacije vozila izdaje potvrde o sukladnosti pojedinačno pregledanog vozila za sve kategorije vozila.

Kod nas možete procijeniti tržišnu vrijednost svog vozila za potrebe plaćanja poreza pri kupoprodaji vozila. Za stručnu i korektnu procjenu vašeg vozila brinu se procjenitelji ovlašteni od CVH i sudski vještak za motorna vozila.

Također, ako kupujete vozilo koje je registrirano u RH, uz predočenje originalnih dokumenata o vozilu i osobne iskaznice možete dobiti i potvrdu o stanju brojača kilometara na vozilu koje je zabilježeno prilikom prošlih tehničkih pregleda.